logo dordogne-vakantie.nl
RECEPTEN
Foie Gras en terrine
Haricots verts a l'ancienne
Châteaubriant à la Périgourdine
Potée Périgourdine
Oeufs Brouillés aux truffes
Canard aux champignons
Pommes de terres Sarladaises
Tourtiere aux pommes
haricots verts a l ancienne

LA POTEE PERIGOURDINE

 

Ingredienten

2 licht gezouten hamlappen, 1 kilo magere speklappen, en, als het mogelijk is een stuk confit de canard, 10 aardappelen, 6 wortelen, 3 knolrapen, 6 preien, een beetje witte kool, 1 ui met daarin twee kruidnagelen geprikt, een tak selderij, 400 gram oud brood, 200 gram meel, 60 gram spek in blokjes en een soeplepel ganzenvet, zout en peper

Bereiding (kooktijd tweeëneenhalf uur)

  • Doe de hamlappen en de speklappen in koud water en breng deze zachtjes aan de kook, zo nu en dan er even doorheen roerend.
  • Schoon, schil en snij de groente (niet te fijn). Wanneer het water kookt, voegt u de wortelen, de klolrapen, ui en de selderij eraan toe en laat het zachtjes koken gedurende 45 minuten. Na 45 minuten voegt u eventueel het confit eraan toe, en de prei en de kool.
  • Na dertig minuten voegt u de aardappelen eraan toe
  • Vermeng nu het brood, het ganzenvet met eieren, de spekjes het zout en het peper, voeg daarn beetje bij beetje de meel toe en maak hiervan balletjes Doe deze in de pan en laat nog 30 minuten koken. Het geheel moet tenminste tweeëneenhalf uur gekookt hebben.

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl