LA POTEE PERIGOURDINE
Ingredienten
2 licht gezouten hamlappen, 1 kilo magere speklappen,
en, als het mogelijk is een stuk confit de canard, 10 aardappelen,
6 wortelen, 3 knolrapen, 6 preien, een beetje witte kool, 1 ui met
daarin twee kruidnagelen geprikt, een tak selderij, 400 gram oud
brood, 200 gram meel, 60 gram spek in blokjes en een soeplepel ganzenvet,
zout en peper
Bereiding (kooktijd tweeëneenhalf uur)
- Doe de hamlappen en de speklappen in koud water
en breng deze zachtjes aan de kook, zo nu en dan er even doorheen
roerend.
- Schoon, schil en snij de groente (niet te fijn).
Wanneer het water kookt, voegt u de wortelen, de klolrapen, ui en
de selderij eraan toe en laat het zachtjes koken gedurende 45 minuten.
Na 45 minuten voegt u eventueel het confit eraan toe, en de prei
en de kool.
- Na dertig minuten voegt u de aardappelen eraan toe
- Vermeng nu het brood, het ganzenvet met
eieren, de spekjes het zout en het peper, voeg daarn beetje bij
beetje de meel toe en maak hiervan balletjes Doe deze in de pan
en laat nog 30 minuten koken. Het geheel moet tenminste tweeëneenhalf
uur gekookt hebben.
|
|